PREUZMI OVDJE

Kalkulator rizika

Izračunaj procjenu svog rizika od raka vrata maternice

U sprječavanju raka, prevencija i rano otkrivanje su najbitniji. Zato je poznavanje rizika za njegov razvoj važno. Odgovorite na desetak pitanja u online upitniku i saznajte procjenu rizika od raka vrata maternice, uključujući preporuke za zaštitu zdravlja. Rak vrata maternice je u Hrvatskoj treći najčešće dijagnosticirani rak u žena u dobi od 30 do 39 godina — ali je također jedan od najpreventabilnijih vrsta raka.

Interes za stjecanje znanja o smanjenju rizika i primjena zaštitnih ponašanja su jedan od važnih koraka u preuzimanju kontrole nad svojim zdravljem – čestitamo Vam na tome!

Kako radi kalkulator (interaktivni upitnik) za procjenu rizika?

Odgovorite na desetak pitanja o čimbenicima koji mogu imati utjecaj na razvoj raka vrata maternice. Kako biste saznali više informacija o nekom pojmu/području ili zašto postavljamo pojedino pitanje, kliknite na poveznicu „Više informacija“ ili „Zašto je to važno“ ispod pitanja.

Informacije i izračuni u ovoj aplikaciji omogućuju informiranje i grubu procjenu rizika u svrhu pružanja orijentacijske preporuke za zaštitu od raka vrata maternice koristeći znanstvene i stručne smjernice i preporuke.

Ovaj kalkulator rizika namijenjen je isključivo uporabi u informativne i edukativne svrhe i nije zamjena za pružanje liječničkih savjeta ili profesionalnih zdravstvenih usluga. Procjena rizika dobivena korištenjem kalkulatora ne može zamijeniti liječnički pregled niti je namijenjena dijagnosticiranju raka.

No, uvijek možete imati koristi od povećanja znanja o rizicima za određenu bolest i preporukama za zaštitu zdravlja.

Vaše rezultate procjene i savjete za smanjenje rizika možete spremiti ili isprintati kako biste ih mogli i kasnije pogledati, ili pokazati i razgovarati o njima s Vašim liječnikom.

Dobro je znati da se Vaš rizik za rak može mijenjati s protekom vremena. Preporučujemo da se vratite ispuniti ovaj kalkulator rizika s vremena na vrijeme kako biste provjerili ima li kakve promjene.

Uvjeti korištenja

Kreni sa rješavanjem kalkulatora


Misli na svoju budućnost, napravi Papa test

Ako imaš neko pitanje, pošalji upit na

RVMsavjet@hzjz.hr