Druge publikacije

E-učenje

Ovdje možete pogledati e-edukacije objavljene na portalu Volim zdravlje koje će o prevenciji raka vrata maternice i drugim temama ženskoga zdravlja pripremati ginekolozi i drugi stručnjaci, a bit će namijenjeni za edukaciju i informiranje žena i svih koji vole zdravlje.

E- edukacija o prevenciji i ranom otkrivanju raka i predzloćudnih promjena vrata maternice – Kome vrijedi reći PA-PA?

E- tečaj se sastoji od šest edukativnih video modula – snimljene prezentacije stručnjaka, te online ispita znanja s pragom uspješno završenog tečaja (trajanje oko 2 sata).

Obrađuje teme epidemiologije raka vrata maternice i o mogućnosti prevencije, infekcije HPV-om, cijepljenje protiv HPV-a, ginekoloških pregleda, PAPA testa uključujući PAPA test u trudnoći te kolposkopije.  Prevencija uključuje edukaciju i primjenu odgovornog spolnog ponašanja, cijepljenje protiv HPV-a i redovite ginekološke preglede. Uz dostupne načine prevencije predstadijima raka vrata maternice i raku vrata maternice možemo reći PA-PA!

Namijenjen je prvenstveno ženama koje su zainteresirane naučiti i/ili obnoviti znanje o prevenciji raka vrata maternice i njegovih predstadija, ali i svima ostalima koji su zainteresirani naučiti nešto novo ili obnoviti znanje u ovom području. Također, namijenjen je svim sadašnjim i budućim zdravstvenim djelatnicima koji se u svom radu susreću ili će se susresti s područjem prevencije raka vrata maternice. Za liječnike je e-tečaj tijekom 2022. bodovan sukladno odluci HLK-a. Povjerenstvo za medicinsku izobrazbu liječnika HLK-a bodovalo je navedeni e-tečaj za pasivne sudionike s 3 bodova.

E-edukaciji možete pristupiti na platformi Volim zdravlje (potrebno je registrirati se) na poveznici: https://volimzdravlje.hr/tecajevi/e-learning-prevencija-i-rano-otkrivanje-raka-vrata-maternice-kome-vrijedi-reci-pa-pa/

Podijeli!

Misli na svoju budućnost, napravi Papa test

Ako imaš neko pitanje, pošalji upit na

RVMsavjet@hzjz.hr

PREUZMI OVDJE